Proposta feta per l'escola Morsell d'Olivella


Horari continuat
Horari actual




A continuació exposem els avantatges i inconvenients de les dues dels dos models d’horari.


Horari continuat

Avantatges:
- Les activitats acadèmiques es fan en l’horari en que els alumnes estan en millors condicions fisiològiques: 2 hores a primera hora del matí i dues hores desprès d’una hora d’activitats de lleure (esbarjo i lectura individual).
- Les sessions de les diferents especialitats són totes d’una hora.
- Permet a les famílies disposar de temps per poder realitzar una feina fora de casa sense deixar els fills al menjador (conciliació de la vida familiar i laboral).
- L’horari de permanència al centre és el mateix: 8 hores els que es queden al menjador i cinc els que no.
- Estalvi d’energia, ja que disminueixen els trasllat de casa al centre en un 50%
- La jornada laboral dels mestres no variarà, continuaran fent les hores que marca el Departament amb l’avantatge, que si cal, les reunions amb les famílies es podran fer a la tarda.
- No seria necessari la jornada intensiva al juny.

Inconvenients:
- La resistència al canvi.



Horari clàssic

Avantatges:
- Permet aixecar-se una mica més tard.
- Les empreses que gestionen el menjador tenen més usuaris.

Inconvenients:
- Fragmentació excessiva de l’horari del matí.
- L’hora d’esbarjo en dos torns no permet fer una distribució unificada de les sessions per a tots els cicles, amb la conseqüent pèrdua de reforços.
- Descans excessiu al migdia: 3 hores.
- El període més llarg d’activitats acadèmiques està situat a la tarda, quan els alumnes estan més cansats i el seu rendiment disminueix.
- La majoria de les famílies dina al voltant de les dues, el que comporta que els alumnes quan arriben a l’aula a les tres estan encara en el procés de digestió, i tots sabem que no són les millors condicions por realitzar activitats intel•lectuals.
- Les famílies dels alumnes que no es queden al menjador han de fer molts desplaçaments al centre, amb un període curt de temps.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada aquesta proposta!!!! Canvis ja!

Almudena ha dit...

Em sembla una proposta molt interessant i tamb´´e l'oportunitat de dur-la a terme. Si tots hi treballem ho podem aconseguir!